sunnuntai 10. tammikuuta 2010

sunnuntain kunniaksi





Hunajaiset myslisämpylät:
puoli litraa vettä
1 pussi kuivahiivaa
n. 9- 10 dl vehnjauhoja
1-2 dl neljän viljan täysjyvähiutaleita
4 dl (Sysmän) luomu mysliä (rapea ja hunajainen)
1/2 dl hunajaa
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
Lämmitä vesi noi 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva ja pienimäärä jauhoja. Lisää hunaja, öljy, suola, puurohiutaleet ja noin puolet jauhoista. Ja lopuksi vielä alusta joukkoon myslit ja loput jauhot.
Anna kohota liinan alla. Levitä pellille kostein sormin. Anna paistua uunissa (225 astetta) n. 8-10 minuuttia. Pinta tulee rapeaksi ja kullan ruskeaksi. Leikkaa pelliltä sopivan kokoisia neliöitä.
Meidän lempi sämpylöitä. Makean hunajaisia ja ihanan rapeita. Nopea ja helppo tehdä. Myslien sijasta voi välillä kokeilla esim. hampun siemeniä.
(Ohje alunperin Pirkan. Hieman olen sita muutellut omaan makuun sopivaksi)

3 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Oijoi miten herkulta näyttävät! Tuo viimeinen kuva tuo veden kielelle! :P

Sirisan kirjoitti...

Oi, kuinka herkullisen näköistä tuon voisilmän kanssa! Taidanpa kokeilla!

Riikka kirjoitti...

Nam! Tykkään kun taikinasta ei tarvi pyöritellä mitään.