keskiviikko 30. syyskuuta 2009

kevyt ruoka, parempi mieli
Vihdoin ja viimein sain tuon jo jonkin aikaa himoitsemani Virginie Besancon Aurinkokeittiöni kirjan. Kirja tulikin hyvään väliin. Se antaa ihanasti innokkeita ja inspiraatioita ruuan laittoon. Ja ne kuvat. Kirjan voisi helposti hankkia itsellensä vain niiden vuoksi. Mutta meillä sille kyllä löytyy muutakin käyttöä.Kevyttä kasvis ruokaa. Nam. Maistuu tällä hetkellä taivaalliselle.
Olen pyrkinyt lisäämään erilaisia kasvisruokia ruokailuumme. Eilen synyi talläistä herkkua. Porkkanoita, paprikaa, sipuleita renkaina ja tomaatteja joiden päällä kevyt vuohenjuustoa. Mausteet ja uuniin.

Tuli suussa sulavan hyvää. Lapsetkin söivät. Tiedätkö sinä joitain hyvää kasvisruoka kirjaa?

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En ole ihan pysynyt perässä näiden keittokirjojen julkaisuissa...Kivoja ovat ainakin Saara Törmän Keittokomero ja huone sekä Saa vaivata (taitavat kyllä olla loppuunmyydyt..). Törmän reseptejä löytyy kyllä myös Vihreän Langan nettisivuilta. Vegaanin kasviskeittokirja on hyvä perusteos, siitä olen tainnut kaikkein eniten kokkailla.

Tiukunen kirjoitti...

Nam, miten herkullisen näköistä ruokaa! :) Ja tuo kyseinen keittokirja on ollut pitkään omallakin hankintalistallani. :)

14a4:n Hannan tapaan olen tykästynyt noihin Saara Törmän keittokirjoihin; kannattaa vaikka vilkaista josko kirjastosta löytyisi. Ja tuo Vegaanin kasviskeittokirja on mainio opus myös. Tutustumisen arvoinen on myös Aurinkomaa -lapsiperheen kasviskeittokirja, josta on taannoin otettu uusi painoskin.

Uusin omista keittokirjahankinnoistani on taannoin kirpparilta löytämäni ja pitkään metsästämäni Tofu-keittokirja, josta löytyi heti monta herkullisen kuuloista reseptiä, joita on ihan pakko päästä testaamaan. :)

Jonna kirjoitti...

Vegaanin kasviskeittokirja on tosi hyvä perusteos, sitä minäkin käytän eniten. Marianne Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla on hyvä opus myös. Luulen, että tykkäisit jälkimmäisestä aikalailla :)

Jonna kirjoitti...

Tuo Aurinkomaa muuten pääsee minun ostoslistalle heti! Sitä on niin moni kehunut.

Tirpana kirjoitti...

Kiitos teille! Hyviä vinkkejä.
Täytyykin tutustua tuohhon Saara Törmän valikoimaan.
Papu, porkkana ja hillopulan olen tainutkin Jonnan keittokirja hyllykössä nähdä ja taisimpa myös tykätä. Taitaapa pujahtaa omalle joululahja listalleni...Olikohan niitä joskus myynnissä muuten Mokomarketissa.
Aurinkomaa kuulostaa myös tutustumisen arvoiselta teokselta.

Niin ja tuo vegaanin kasviskeittokirja täältä jo löytyykin. Kunnon perus teos. Anopilta saatu.

Piia kirjoitti...

Pitääköhän hankkia tuo kirja? Kaipaan vaihteluo ruokiin. Edellisen postauksen pipo on hieno ja varmaankin hyvä juuri näille ilmoille?

Bullukat kirjoitti...

Mä olen laiska kokeilemaan mitään uusia reseptejä, mutta keittokirjoja, kasvissellaisia tulee ostettua. Tuo kirja oli aikoinaan ihan pakko saada, vaikka maksoikin maltaita. En jaksanut odottaa, päätyisikö joskus alennusmyyntiin. Kuvat ovat todella herkullisia.

Tirpana kirjoitti...

Piia: Kirja oli suomalaisessa kirjakaupassa aika hyvässä alessa... vink, vink. Niin ja pipo on juuri täydellinen näille ilmoille.

Bullukat:
Minä olen myös himoinnut kirjaa pitkään. Ja kyllähän se on aika suolaisen hintainen ollut. Sen takia en hetkeäkään epäröiny, kun alessa sen näin!

Tiukunen kirjoitti...

Tuo "Papu, porkkana ja hillopulla" onkin itselleni ihan uusi tuttavuus ja vaikuttaa kyllä sen verran kiinnostavalta tapaukselta, että tiedä vaikka lähtisi mukaan seuraavalta kirjakauppareissulta. :)

Karoliinaa kirjoitti...

Vegaanin keittokirja LIKElta on meillä käytössä,suosittelen!