torstai 12. maaliskuuta 2009

Kasoja, paljon kasoja


Olen mestari tekemään erinlaisia kasoja, pinoja. Jo vanhempieni luona asuessani, äiti aina huomautti huoneeseeni syntyvistä kasoista. Vaatekasa, Pöydän päälle kertyvät koulukirjat ym kasat ja pinot.
Meillä kotona on monenlaista pinoa:
Keskeneräiset lehdet ja kirjat pino. Välissä myös erinnäisiä askartelu paperita, valmiita ja keskeneräisiä. Tämä kasa kertyy aina ruokapäydän päätyyn.
Inspiraatio pino. Koostuu lehdistä joiden pariin on mukava palata illalla lasten nukkuessa. Kerrytän tätä pinoa sohvan viereiselle pöydälle.
Työpino. Koostuu työpapereista, esittelykansioista ym. tarpeellisesta ja tarpeettomasta paperista. Paikka on tietokonepöytä. (Siis työkaappikin löytyy, mutta paperit aina vaan kasassa esillä on).
Vaatekasa. Sängyn päädyssä rahin päällä. Puolikäytettyjä vaatteita, joita on mukava aina aamuisin penkoa ja tehdä yhdistelmiä. Välillä kiikuttaa pyykkiinkin.
Myös kirjahyllyissä on erinlaisia ja epämääräisiä kasoja. Olen laiska siivoamaan ja järjestelemään kasoja. Välillä iskee inspiraatio ja pinot saavat kyytiä tai ainakin siistiytyvät. Välillä ne vaan kasvaa ja kasvaa... Isompien juhlien lähestyessä viimeistään paniikin omaisesti siivoan ne (jonnekkin kaappin kasaksi).
En voi mitään. Yritän aina päättää: Nyt pidän tavarat omilla paikoilla ja siistissä järjestyksessä. Ei onnistu. Olen kasa ihminen. Rakastan myös penkoa omia (ja välillä toistenkin) kasoja.
Lapset ovat omineet myös tavan. Vaatteet, kirjat ja lelutkin on aina mukava kasat pinoiksi. Ei auta opastaa siistimään, jos itsekkään ei tee sitä omille kasoillensa.

3 kommenttia:

aurinko ja kuu kirjoitti...

Noniinpä juuri.Minäkin olen kasa -ihminen!!!Ihanaa että sinäkin!
Ja tuota lasten siivoamaan opettamista olen miettinyt paljon...mutta ei auta .Ne keräävät myttyjä ja kasoja.Tyttöni kasaa kaiken sänkynsä alle.Poikani kasaa vaatteitaan myttyihin vessaan,portaille,nojatuolin taakse.
aivan mahdotonta.
Työpöydällä on juuri 3 valtavaa juuri kaatumaisillaan olevaa vanhat laskut/uudet laskut/lukemattomat lehdet/koulu ja päiväkotitiedotteet kasaa.
Ei auta ei!

Kanerva kirjoitti...

Ehkä saatoit jo tietääkin, mutta minä olen kanssa aina kasoissa. On ne inspiraatio- ja vaatekasat. Ja tosiaan lapset tuntuvat tulevan perässä.

Tirpana kirjoitti...

aurinko ja kuu: kiva kun on muitakin kasa ihmisiä ympärillä =D. Mulla toivo elää, että nuo lapset vähän kasvaessaan pyrkisivät pitämään kasansa hallinssa.

Kanerva: Juu =D. On tää elämä vaan yhtä kasaamista ja kasojen purkamista.