sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Kotona

Olemme saapuneet kotiin.

Ensinmäinn yö nukuttu hyvin. Tänään maalattiin seinää ja koottiin uusi kirjahylly. Olo on onnellinen. Kuvia ja tunnelmia heti kun kaikki piuhat ja tarvittavat osat täältä muuttolaatikoiden sekamelskasta löytyy!

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

muutolaatikoiden keskeltä...








Täällä pakataan, pakataan ja pakataan. Miten tätä tavaraa VOI OLLA NÄIN PALJON?!


Suurimmilta kommelluksilta ollaan vältytty. Nuorimmainen poika sai korkean kuumeen ja lievän mahataudin. Muuttolaatikoita oli AIVAN liian vähän. Huomenna saadaan puolet lisää. Tosin tässä jo epäilen riittääköhän nekään. Mutta siinäpä nuo ainoat vastoinkäymiset...vielä.



Jotain kivaa tästä muuttamiseta kyllä myös seuraa. Tulee käytyä kaikki tavarat läpi. Tänään järjestin ja läpikävin kaikki korut ja vaatteet. Se olikin yllättävän mukavaa. Vielä sain ystävänkin seurakseni ja avuksi. Ja illalla vielä livahdin pölynsakeasta kodista väljemmille vesille. Kuppi teetä, neule ja maanmahtavinta seuraa. Näillä eväillä jaksaa taas aloittaa huomenna pakkausrumban!!!






keskiviikko 20. toukokuuta 2009

uuden edessä

Tässä sitä ollaan. Enää reilu viikko muuttoon. Suuria muutoksia meille kaikille tiedossa.
Käytiin eilen tutstumassa uuteen kouluun. Nähtiin opettaja ja luokkakaverit. Jännitin varmaan yhtäpaljon kuin tyttö. Mutta ihana on tuleva opetteja ja oikein kivalta näyttää kaikin puolin.
Tyttö ei ollut kuulema uskaltanut puhua kenellekkään, paitsi opettajalle. Samassa pöydässä oli istunut surullisen näköinen tyttö. Ei ollut varmaan päässyt samalle luokalle kavereitten kanssa. Tyttöäni itketti myös, myötätunnosta kuulema.
Toinen odottaa innolla, mutta aina välillä purskahtaa itkuun, tulee ikävä eskaria ja kaverieta. Samanlaista tunteiden vuoristorataa käyn itsekkin läpi. Välillä naurattaa, hihkun innosta. Välillä räpyttelen kyyneleitä silmistä.
Tämä blogi varmaan hiljenee hieman. Niin sanottu muuttotauko alkaa. Mutta palaan aina kun pystyn! Älkäähän unohtako minua. Mukavia keväisiä juhlia ja suvivirsiä kaikille. Tässä vielä jäähyäislaulu joka sai minut tyrskähtämään itkuun.
On laiva valmiina lähtöön, se kaukomaille käy,
missä ei taivaalla illan tullen Pohjantähteä näy.
Kun nousee purjeet purren ja köydet irroitetaan,
käymme ystävä armas surren, sua jäämme kaipailemaan.
Ja ellet sä luoksemme tulla voi milloinkaan uudestaan
niin kuitenkin sydämissämme sua aina vain muistellaan.
Me kanssasi riemuita saimme ja katsella maailmaa,
monta ihmettä sä näytit meille, jotka nyt meitä lohduttaa saa.
Me tiedämme, että sä lähdet vain, koska muuta et voi.
Ja toivomme, että nyt sulle pian taas laulu onnesta soi.

maanantai 18. toukokuuta 2009

tuliaisia

Tallinnassa on halpaa. Ainakin vielä. Tai ainakin nämä käsityöjutut. Niin ja ruoka ja viini ravintolaoissa.
Nämä ihanaiset käsintehdyt tossut maksoivat euroissa 18e. Ja näistä onkin kovaa vautia muodustumassa suosikkini. Pehmeät huovutetut ja pohjat mokkaa.



Sitten näitä nappeja. Puisia kaikki. Puisia helmiä. Nämä olivat kaikki ihan naurettavan halpoja. Enemmänkin olisi voinut ostaa. Ja varsinkin noita katajasta valmistettuja, jotka tuoksuvat NIIN hyville. Näitä hankin ensi kerralla tupalasti enemmän. Jonkinlainen koru on jo ruvennut hahmottumaan mielessäni...



Ja sitten sitä lankaa... Ihan puoli-ilmaista. Vihreää vironvillaa. Neuletakki minulle. Yli puolikiloa lankaa ja hinta "huuimat" 17 euroa. Vironvillaa myös ihanissa ruskanväreissä (huivi syksyksi) ja todella kaunis vihreän ja vaaleanpunaisen sekoitus (neuletakki vanhemmalle tytölle). Sitten vielä Gedifran ihanaa (50% villaa, 25% baby alpakkaa ja 25% mohairia) lankaa eri väreissä. Niistä riittää neuletakki nuoremmalle tytölle ja hatut pojille.

Tulihan sieltä vielä kaikenlaista pientä lisäksi ostettua. mm. addin puikkoja ja lapsille tuliaisia. Matka tallinnaan maksaa n. parikymppiä. Ehdottomasti lähden vielä kesän aikana uudestaan. Vien lapset mukanani. Lisää nappeja ja lankaa...

sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Tallinnassa



Oli ihanaa! Rentouttava ja upea reissu. Aurinko paistoi koko päivän. Nähtävää ja kuvattavaa olisi ollut paljon enemmän kuin päivän aikana ehtii. Ihania puistoja, upeita kirkkoja ja vaikka mitä.
Tällä kertaa keskityimme vain olennaiseen, eli lankoihin. Ja niitähän tuli hankittua. Myös nappeja, puuhelmiä, puikkoja ja tuliaisia kotiin. Kenkiä en saanut, mutta kaiken korvaavat tossut löytyivät. Tuliaisista lisään myöhemmin kuvia.
Söimme myös hurmaavassa Italialaisessa ja nautimme kahvit mahtavassa suklaakahvilassa.

perjantai 15. toukokuuta 2009

valmiina


Kello herättää aamulla puoli kuusi. Vaatteet on koruja myöten valmiiksi katsottuna. Kiinatossut kaapista kaivettuna. Pötkylät päähän aseteltuina. Kameran akku vielä latautuu. Huomenna suuntaan Tallinnaan kera ihanien naisten!
Takaisin palaan ihanien lankojen (ja ehkä kenkien...) kanssa. Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

metsäläisiä







Olen metsä ihminen. Voisin lähteä keskelle metsää retkelle ja olla onnelinen siellä. Rakastan metsän tuoksua ja nyt talven jälkeen en saa siitä tarpeekseni. Nuuhkien ja ilosta hihkuen kuljen metsäreittiä tytön eskarille. "Haistakaa lapset, haistakaa nyt. Eikö tuoksukkin niin hyvälle?"

Metsä innostuksen olen luultavammin oppinut isältäni. Teimme lukemattomia retkiä metsien keskellä. Seikkailuja ja niissä oli aina mukana vahvasti mielikuvitushahmoja. Yhdessä ihmettelimme metsän ihmeitä. Niin ja isällä oli aina viidakkoveitsi mukana ja sen päässä oli kompassi.
Myös mummin kanssa olimme paljon metsässä. Tai oikeastaan lapsena vietin kaikki kesäni mökillä mummin ja ukin kanssa. Ja se mökki oli metsässä.
Nykyisin kun olen metsässä ja haistan metsän ja maan tuoksun, palaan ajassa taaksepäin. Muistoihin jossa isäni oli metsien sankari ja mummi se joka vei marjametsään, teki ihanat eväät ja istutti keskelle metsää. Sinne huumavaan tuoksuun.

tiistai 12. toukokuuta 2009

uusin


Kolmas mekko täydentämään prisessojani. Tykkään tosi paljon tästä. Ja malli on ihan täydellinen. Vielä tekisi mieli lisää eri värisinä.... turkoosi, punainen...

maanantai 11. toukokuuta 2009

äitiydestä



Sänky täynä käsiä ja jalkoja. Yksi nauraa ja toinen kiljuu. Kahvikuppi läikkyy. Paketteja tulee sylillinen. Lehteä ei voi edes kuvutella levittävänsä auki. Kun ollaan avattu lahjat ja saatu hellittyä tarpeeksi, mies poistuu lasten kanssa makuuhuoneesta. Minä levitän lehden ja juon kahvin rauhassa. Samalla mietin äitiyttä. Meitä on nyt yksi enemmän kuin viime äitien päivänä. Sänky ei riitä enää kaikille. Onneksi kaksi vanhempaa jo nukkuu omissaan. Vanhempi poikakin jo melkein kaikki yöt.
Muutamassi blogeissa on ollut listattuna viisi asiaa joita äitiys on antanut/opettnut sinulle.
Tässä minun listani:
*Rakastamaan. Ehdoitta, täysillä, näännyttävästi sekä palkitsevasti.
*Ottamaan rakkautta vastaan. Ymmärtänyt että minua rakastetaan myös ehdoitta, joka päivä.
*Innostumaan asioista, elämään hetkessä.
*Kärsivällisyys ei koskaan ole ollut vahvoja puoliani. Nyt olen saanut sitä ehkä vähän lisää itselleni.
*Olen myös opinut että vanhemman pitää olla vanhempi lapselle. Ei pelkästään hyvä kaveri. Olen oppinut miten vastuu, velvollisuus ja huoli voi nakertaa sisältä, tehdä kipeää. Mutta myös sitä miten ihanaa on olla tärkeä joillekin. Korvaamaton, kaiken alku ja juuri.
Tässäpä nämä viisi tärkeintä. Mikä on sinun listasi?

lauantai 9. toukokuuta 2009

laiska lauantai



Rauhallinen päivä. Vain olemista. Halusin kiskoa aamulla peitteen pään yli ja jäädä nukkumaan. Ystävän soitto ja houkuttelu kuitenkin saivat kurkistamaan peiton alta. Aamupalan aikoihin alkoi satamaan. Sadepäivän tunnelma jatkui koko päivän. Mutta kyllä nyt illalla huomaa miten hyvää sade teki. Ilta-aurinko paistaa matalalta. Puut vihertää ja kesä tuoksuu.
Saatiin me oikeastikkin jotain järkevääkin tänään aikaiseksi. Mummeille lahjoja huomiseksi. Ihanaa huomista äitien päivää kaikille äideille. Jokainen äiti on päivänsä ansainnut!

torstai 7. toukokuuta 2009

lopputulos




Näistä sitten lähti versoamaan ideoita lisää. Saatiin lasten kanssa rakennettua satukin tähän kuvien ympärille. Joten lisää kuvia kehitteillä.
Vähän jännitti laittaa nämä tänne esille. En ole oikeen koskaan maalannut. Nyt vain tuli tarve. Maalaus on kuitenkin aika henkilökohtainen juttu. Aika eri kuin esim. käsityöt. Minun mielestäni.
Nyt vain pohjia tarvitsee hakea lisää. Lapsetkin innostuivat malaamaan oikein urakalla.

ihana aamupäivä


Tänä aamuna teki mieli maalata. Kuva on hahmottunut päässäni jo useamman päivän.
Tänään se tuli esiin. Haastavuutta saatiin lisää, kun kaksi touhukasta halusi mukaan maalaamaan. Tässä ollaan istuttu. Koko aamupäivä maalaten.



keskiviikko 6. toukokuuta 2009

sadepäivänä

Kun sataa ja on harmaata, valitsen kirkkaan paidan, hameen sekä sukkahousut ja lähden uhmaamaan säätä. Lapsetkin saa kirkkaat värit päällensä. Yhdessä haistellaan metsässä raikkaan maan tuoksua. Ihana tunne. Kaikkialla vihertää.

Sain viimeviikolla myös postitse iloisen yllätyksen. Käsveskan valmistamat balleriinat! On kyllä niin ihanat. Joudun varmaan tilaamaan toisen väriset. Saisinkohan tytöillekkin tilattua? Ihastuivat heti.





tiistai 5. toukokuuta 2009

Tulevan kesän kunniaksi


Päätin kokoeilla uutta blogipohjaa. Innoittajana aurinko ja kuu sekä Villakettu. Tykkään neilikoista kovasti. Tykkäättekö? Näyttääkö hieman kalpealta? No kokeillaan näin vähän aikaa.
Ihana sää huokutteli tänään myös ulos kahvikupin, neuleen ja uuden käsityölehden kera.
Aloittamislistalla mm. tytöille Pinwheelit ja itselle kesähattu. Ensi viikon Tallinnan reissu lähestyy. Joskos sieltä löytyisi mukavaa lankaa projekteihin...

maanantai 4. toukokuuta 2009

Tunnustus

Sain tämän liikuttavan tunnustuksen Anrinkolta
Kiitos kovasti. Tuli todella hyvä mieli.
Haluan jakaa tunnustuksen eteenpäin. Kanervalle
jonka blogiin on aina ihana sujahtaa tunnelmoimaan, haaveilemaan ja elämään hetkessä.
Haluan antaa tämän myös aurinko ja kuu blogin pitäjälle. Elämänmyönteinen blogi, maustettu huumorilla ja ihastuttavilla kuvilla lapsiperheen arjesta.

Lukemisien ihana keveys


Rakastan lukemista. Minulle on pienenä luettu paljon. Olen myös itse lukenut pienestä asti monia kirjoja. Suosikki kirjani olivat Anni Polvan Tiina kirjat. Myös Neiti etsivät ja kaikenlaiset heppakirjat menivät. Hyvän kirjan saatoin lukea useampaan kertaan.
Tämän hetkistä lempikirjaani en edes osaa nimetä. Niitä on paljon ja aivan laidasta laitaan. Viimeksi lukemani kirjasarja on Stephenie Meyersin houkutus sarja. Tällä hetkellä luen Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin.
Kesällä pidän pokkareiden lukemisesta. Nehän kuuluvat kesäkassin sisältöön. Lukemista odottavt mm. Likainen Havanna-triliogia, Keltaisten sitruunoiden ravintola, Myrskyluodon Maija ja Pieni suklaapuoti.
Minua kiinostaisi kuulla teidän lempikirjoja ja mitä kirjoja suosittelisitte lukemaan. Mikä on sellainen "tätä ei kertakaikkiaan pysty laskemaan käsistään kirja"?

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Mukavuutta



Ihana pitkä viikonloppu takana. Koko perhe yhdessä. Hitaita aamuja, mukavia päiviä ja lämpöisiä iltoja. Oltiin Korkeasaaressa, Linnanmäellä ja saatiin vietyä myös tavaroita uuteen kotiin. Käytiin ostamassa myös uusi kirjahylly ja nojatuoli. Siellä ne nyt meitä odottelee uudessa kodissa. Niin ja pojan tuttivieroistus on onnistunut hurjan heinosti. Paremmin kuin uskallsin edes toivoa.
Kohta lapset nukkuu ja meillä vielä miehen kanssa aikaa kahdestaan. Katsotaan hyvä elokuva ja nautitaan nukuvasta kodista.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

lauantai 2. toukokuuta 2009

Vappupäivänä




Oltiin eilen siellä Korkeasaaressa. Vappupäivän ilma hellitteli piknittelijöitä.
Oletteko muuten koskaan nähneet kamaelin juoksevan? On aika veikeän näköistä. Siinä kyydissä varmasti merisairaus iskisi.


Ja poika jätti tutit pupuille. Siihen aitauksen veireen betonin päälle. Ja kun uudestaan käveltiin ohi, oli puput vieneet tutit poikasilleen. Lahjaksi poika sai lelukalan, jota sitten yöllä puristi tiukasti itseesnsä vasten. " Tutit Leevi antoi pupuille. Leevi reipas poika". Voi pientä urheaa poikaani.