lauantai 17. heinäkuuta 2010

hei vaan kaikki!

Minä täällä taas hei! Vieläkö minut joku muistaa? Tirpana jatkaisi taas kirjoittelua. Uusin voimin ja innolla. Tänne niistä kertoilen vielä. Ensinmäisenä mainittakoon tuo kuvissa näkyvä baktus, joka sai kunnian olla ensinmäinen valmistunut käsityö piiiiitkään aikaan. Korukuvassa tuliaisia Roodokselta. Kuvia ja tunnelmia auringon saarelta tulossa myös.
Sitten tähän loppuun vielä kuva suurimmasta projektistani (se jonka takia suurimmilta syin blogitauon aloitin). Vielä on matkaa jäljellä vähän, mutta suurinosa on jo kuljettu. Saanko esitellä: Uusi minä. Hyvin koruton ja luonnollinen kuvassa. Tärkein näkyvissä. Monta monta kiloa kevyempänä. Olemisen keveys huumaa! Kuullaan taas pian.

23 kommenttia:

sade kirjoitti...

IHanaa sä palasit! Tänne mulla onkin jo ollut ikävä.
onnittelut uudesta minästä. :)
lomakuvia ja muita odotellessa.
ihanaa helteistä viikonloppua <3

Nonna kirjoitti...

Kiva kiva, tervetuloa takaisin! Kyllä me jaksamme odotella!

Mullakin baktuslangat korissa. Jospa talveksi...

Mukavaa kesän jatkoa!

käsveska kirjoitti...

wau! Oletpas tehnyt huikean muutoksen. Kaunis olit jo kyllä aiemminkin.. Upeeta Tirpana ja tervetuloa takaisin!

Sirisan kirjoitti...

Hei vaan! Kirjoituksiasi ja kuviasi jo kaipailinkin.

Ja onnea! Voi kun minäkin saisin itsestäni irti.

Iloista kesää!

Tirpana kirjoitti...

sade: On mukav.aa olla täällä taas. Paljon on nyt luettavaa, jotta saa muidenkin bloggaajien kuulumiset kiinni :) Lomakuvia tulossa pian.

Nonna: Baktus on mielettömän ihana malli neuloa ja käyttää. Mulla jo kolmas puikoilla. Ihanaa kesää myös sinne

käsveska:Kiitos kaunis :)

Sirisan: Kiitos. Kylä tämä itselläkin oli aika vuoristorataa. Itselläni sitten totaallinen keskittyminen asiaan auttoi. Sen takia pidin pitkän hiljaisuuden täältäkin. Tsemppiä sinulle!

Mirka kirjoitti...

ihanaa kun tulit takaisin :) ja onnea saavutuksesta!! tiedän tunteesi... :D

Prisca kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Ja onnea!Oot kyllä aikamoinen...

Annamari kirjoitti...

Hei! Upeaa! Kertoisitko minkälaisia käytännön muutoksia olet tehnyt? Tuo on muuten varmasti ihan totta, että ilman keskittymistä ja asian tärkeäksi tekemistä mitään muutoksia ei tapahdu. Niin, "if nothing changes, nothing changes".

Satu kirjoitti...

Voi miten mukava kuulla susta ja nähdäkin! :) Paljon onnea saavutuksesi johdosta, näytä't hirmuisen hyvältä ja tyytyväiseltä! Hieno juttu! Minäkin olen aloitellut...Olisi mukava, jos kertoisit mitkä olivat konstisi. Baktuskin on kaunis! Ihanaa heinäkuun jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Heissan,
jo vain sinut muistan!
Huikeat onnittelut muutoksesta,
kaunotarpa oletkin, en kyllä muista niin "vanhaa sinää" mutta hyvältäpä näytät joka tapauksessa.
Antoisia,iloisia kesäpäiviä!
Kiva kun olet täällä taas.

Maria kirjoitti...

Olipa kiva kun palasit!Tunnustan että jotain tuollaista arvelinkin:D Onnea hyvälle ololle ja kauniita kesäpäiviä vielä ennen syksyn saapumista.

Tirpana kirjoitti...

Mirka :) On kivaa kun on joku joka samassa tilanteessa. Voidaan taas höpötellä näistä asioista kun nähään....

aurinko ja kuu:) Kiitos

Annamari: Kyllä juuri näin voisi asian ilmaista (viitaten vikaan lauseeseesi). Minulla urakka juuri vaati sen täydellisen keskittymisen. Nyt kun ollaan jo hyvllä mallilla, riittää energiaa muuhunkin mukavaan :). Tässäpä ei ole mitään poppakonsteja käytetty. Ihan vain raaka ruokavalion muutos ja liikunnan lisääminen. Käytännössä syön ihan kunnon aterioita, mutta lautasmalli ja määrä ratkaisevat. Usein toinen ruokani päivässä on salaatti tai kevyt keitto. Iltapalaa en syö ollenkkaan. Herkkuja vähän vain ja harkiten. Ja koskaan en syö jos ei ole nälkä.Mielitekoihin en enää vastaa (yllättävän helppoa parin viikon jälkeen)
Ja toinen ratkaiseva askel oli liikunnan kunnolla aloittaminen. Käyn juoksulenkillä n.4 kertaa viikossa. Juoksen tunnin lenkin. Lisäksi teen pienen lihaskuntotreenin päälle. Eli näistä perusjutuista tämä homma koostuu. Jos haluat vielä kysyä tai tarkempia tietoja jostain, vastaan kyllä tosi mielelläni. Tämä on aihe mistä tykkään keskustella :)

Satu: Loistavaa, onnea urakkaan. Tuossa ylemäässä vastauksessa tulikin jo perusasoita kerrottua. Mutta vastaan siis erittäin mielelläni lisä kysymyksiin!

virva: Voi kiitos kauniista sanoista. Oma hyvinvointi on mahtava homma. Ja nyt kun on elämäntavat muuttuneet, niin jaksaminen, energisyys ja iloisuus jaksaa taas näkyä.

Maria: Kiitos. Samoin sinulle :)

Annamari kirjoitti...

Hei! Kiitos vastauksesta! Voi vitsi. Tuopa kolahti: "mielitekoihin en enää vastaa"! Onko se mahdollista?
Toteutin viime syksynä adidaksen juoksukoulun "nollasta-viiteen kilometriin 16:sta viikossa" ja jopa tällä 30 kilon ylipainolla se onnistui hyvin, ja juoksu tuntui hyvältä. Mutta, tämä alakuloni ylipainon takia on kestänyt jo liian kauan ja ollut liian hallitsevaa. Kaivanpa juoksuohjeet esiin. :) Jos jaksat kertoa minkälainen henkinen matka "uudistumisesi" oli, niin olisin tosi kiinnostunut :) Kiitos vielä!

Anna Vee kirjoitti...

Ensinnäkin; kylläpä olet kaunis! Kiloista viis, mutta kuvasta huokuu hyvä olo - ja se jos mikä kaunistaa ihmistä! :)

Toiseksi; minä kyllä mielelläni palaan juttujesi pariin, enkä varmasti ole ainoa. Mukavaa, että olet tullut takaisin!

Tirpana kirjoitti...

Annamari: No tosiaan ne ensimmäiset viikot olivat todella vaikeita. Mieli teki kaikkea ihan hirmuisesti. Mutta se helpotti. Vähitellen. ja kun sen kesti, niin nyt on helppo vastustaa niitä mielitekoja. Niitä tulee, mutta ne menee ohi nopeasti, kun en reagoi.
Tavoitteet on tärkeä asettaa myös. Minulla oli kaksi. Itse tarvitsin aika tiukat tavoitteet, muuten olisin varmasti lipsunut.Ensinmäinen oli tuo reissu tuonne Rodokselle. Piti saada pikinit päälle ilman ahdistusta. Toinen tavoite on omat kolmekymppis juhlat, jotka ovat syyskuun alussa. Silloin tulisi olla tavoitepaino.
Itsensä palkitseminen on myös huippu tärkeää. Se auttaa jaksamaan henkisesti. Aseta pieniä välietappeja (esim. kolmen kilon välein). Osta jotain kivaa itsellesi tai hemmottele itseäsi jollain ylellisllä hoidolla. Nuo pikku porkkanat kantavat helpommin läpi urakan.
Juoksemisesta olen saanut valtavasti energiaa! Ja se on myös pistänyt kilot liikkeelle tehokkaasti. Itse lähdin siitä, että liikun tunnin. Aluksi kävelin lähes koko lenkin. Pikku hiljaa juoksua alkoi olla enemmän ja enemmän. Nyt jaksan juosta sen lenkin vaikka helteessä. Mahtava tunne.
Kaiva ihmeessä ne lenkkarit esiin ja nauti liikkunnasta. Se hyvän olon tunne on korvaamaton :)
Rutkasti tsemppiä ja energia säteitä sinulle! Toivottavasti innostut aloittamaan. Kysy ihmeessä jos haluat vielä kuulla jotain omia vinkkejäni.

Ansku: Kiitos kauniista sanoistasi. Totahan se on. Jos voit hyvin sisältä, se näkyy myös ulos. Itse olen saavuttanut sisäisen hyvinvointini tällä kilojen karistelulla ja säännöllisellä juoksemisella.

Kirjailijatar kirjoitti...

Oi, tervetuloa takaisin. Nyt vasta huomasin, että blogisi on päivittynyt. Kylläpä näytät kauniilta ja hoikalta. Onnea uudelle sinulle.

anrinko kirjoitti...

Niin UPEA suoritus!!!! Sait mutkin innostumaan urakasta. Mulla noita kiloja aika paljon. Aluksi 10kg alaspäin olisi tavoitteena. =) Katsotaan miten käy.
Kiitos inspiraatiosta´!!!

Tirpana kirjoitti...

Kirjailijatar: Kiitos, kiitos imartelevista sanoistasi.

Anrinko: Mukavaa jos sait inspiraation. Itselläni urakkaa oli yhteensä semmoinen 15kg. Nyt jäljellä vielä 5.

Annamari kirjoitti...

Hei Tirpana,

Näytät saaneen liikkeelle kohta oikein kansanliikkeen! :) Mutta on se totta, että "todellisen" ihmisen saavutus on jotenkin uskoa luova ja kannustava juttu. :) Lenkkarit ja ohjelma on kaivettu naftaliinista!

T. Annamari

Tirpana kirjoitti...

Annamari: Loistavaa! Nautinnollista juoksemista ja olemisen keveyden ihanuutta sinulle.

viidenaiti kirjoitti...

Minäkin iloitsen paluustasi! Ihan mahtavaa, että olet takaisin. Uudistuneenakin :)

Kerro lisää miten muutit ruokavaliotasi? Itse aloitin kunnon kohotuksen viime syyskuussa. Kunto onkin erittäin hyvä, mutta valitettavasti se ei näy vaa'assa. Jaksan juosta mainitsemasi tunnin. Kroppa on kiinteytynyt ja vaatteet ovat muuttuneet liian suuriksi. Mutta. Painoa on tullut pari kiloa lisää :( Ja sekös harmittaa. Ja paljon Niin se vaa'an lukema vaan vaikuttaa... Joten iloitsen sinun esimerkistäsi ja tarkkailen vieläkin tarkemmin syömisiäni...

Kerrassaan upeaa!!! Onnea.

Tirpana kirjoitti...

viidenäiti: Kiitos! Ruokavaliosta kyselit. No tosiaan pyrin syömään säännölisin ajoin, joten nälkä ei pääse yllättämään. Syön aamupalan, kevyen välipalan(hedelmä), lounas, kevyt välipala ja päivällinen. Toinen lämpimistä ruuista on yleensä kevyt keitto tai salaatti. Lihaan en syö enää ollenkaan, kalaa kylläkin. Pyrin minimoimaan rasvan ja sokerin käytön. Vaaleata leipää syön harvoin, samoin kuin perunaa ja vaaleata pastaa.
Mietiskelin tuossa, että voisikko painoosi vaikuttaa nyt yksinkertaisesti lihakset. Olet varmasti ssanut kivasti lisää lihaksia. Minullakin aluksi paino ei hirmu nopeasti laskenut, vaikka vaatteet alkoivatkin lötköttämään. Oletko nyt kauan juossut? Paljon sinulla on tiputettavaa painostasi? Jos tiputettavaa ei ole paljoa, niin tämä on varmaan aika yleistäkin, että paino nousee enenkuin rupeaa laskemaan.

Riikka kirjoitti...

Pitkästä aikaa lueskelen blogeja ja täällähän tapasi sinut:D Siis hauska nähdä miltä näytät, en ainakaan ennen muista kuvaasi nähneeni täällä.