maanantai 25. tammikuuta 2010

maalari maalasi...


... ja on onnellinen. Kyllä maalaaminen vain on rentouttavaa ja terapeuttista. Makuhuoneen seinään olen tosi tyytyväinen. Tuo oranssi seinä on ehkä liian oranssi? Pieni virhearvio maalikaupassa. Nyt mietin pitäisikkö laittaa toista sävyä päälle. Katselen muutaman päivän, miten se asettuu.
Jaahas, seuraavaksi olisi sitten vuorossa tapetointia. Nyt kun on alkuun päästy. Tietääkö muuten kukaan voiko lasikuitutapetin päälle laittaa tavalisen tapetin? On vaan sen verran tiukassa tuo lasikuitiutapetti, että ei millään viitsisi sen poistamis operaatioon ryhtyä.

18 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hieno oranssi, ihanan energinen. en tiedä lasikuitutapetin pois otannasta mutta ainakin sen voi maalata kuin normaalin seinän....tosin jäähän siitä samanlainen pinta kuin siinä on, ja ehkä hippasen enempi imee maalia.

Ballohedi kirjoitti...

lasikuitu tapettia ei saa pois edes lekalla.jos tapetoit sen päälle normi tapetilla pittää sun ekka laittaa siihen parit kerrokset sellasta tasottavaa paperia(en muista sen virallista nimmee)
myydään rautakaupoissa ja on aika kallista.mut suoraan lasikuitutapetin päälle et voi tapetoida.tai voithan tietty jos haluut mut lopputulos on...noh vähintään mielenkiintosen näkönen:P

Ballohedi kirjoitti...

TOSIN en oo varma onko nykyään olemassa joku muu systeemi (epäilen)
kun opiskelin erikoismaalariksi/entisöijäksi 2001.

Mamma kirjoitti...

Minäkin pidän tuosta oranssista! Ihmeellisen äkkiä silmä tottuu kaikkeen uuteen, niin että kannattaa katsella vielä hetki.

Me ollaan remontin myötä tapetoitu usean lasikuitutapettiseinän päälle, vastoin ohjeita. Riippuu varmaan enemmänkin siitä, onko lasikuitutapetissa iso tai röpelöinen kuvio, joka voi paistaa tapetin läpi. Meillä onnistui ihan mainiosti eikä kukaan tiedä, että siellä alla lasikuitua.

Tirpana kirjoitti...

tanja: Meillä on tämä alakerta kokonaan lasikuitutapettia. Mm. tuo oranssi on maalattu sen päälle.Itseäni ei niin kauheasti tuo alta näkyvä epätasaisuus haittaa. Mutta juu, tapetointi voikin olla toinen juttu :D

Ballohedi: Kiitos tiedosta. Kävinkin jo googlettamassa ja selvisi, että tasoitetapettia voi laittaa päälle ja siihen sitten se seuraava tapetti. Hinta oli noin 40e 10metriä. En ole ikinä tapetoiinut ja olen ihan uuvelo näiden asioiden kanssa. Mies kyllä sanoi, että tuota voisi yrittää tasoiteaineella tasoittaa ja hioa. Mutta vaatiikohan montakin kerrosta...?

Tirpana kirjoitti...

Mamma: Minäkin toivon että tuohon voisi vaan surutta taptoida. Meidän on semmoneinen hyvin pienikuvuoinen (tosi pieniä ruutuja, ei erotu)ja vähän pinta kohoilee. Saas nähä. Hyvänhän siitä haluaisi!

Prisca kirjoitti...

ihanat ja tuo oranssikin.
Lasikuitutapetin päälle ei tosiaan voi suoraan tapetoida...se ei tartu kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile ensin yhdellä tapettivuodalla, miten onnistuu. Yksi tapettivuota on helppo poistaa, jos jälki ei miellytä silmää, ja taasen jos näyttää hyvältä niin anna palaa!Tapettihan pigottuu kuivuessaan, joten pienet epätasaisuuder saattavat jäädä näkymättömiin, lisäksi vaikuttaa valitsemasi tapetin paksuus.
Mikäli alusta vaatii sen tasoittamisen, halvempi konsti kuin tasoitetapetti on jokin kevyttasoite (esin Presto LF).
t. maalari

Laura kirjoitti...

Tavallista tapettia ei voi suoraan laittaa lasikuitutapetin päälle, mutta sen voi tasoittaa, paklata ja hioa kauttaaltaan että siitä tulee "betonimainen" pinta. Veljeni remppasi kaikki seinäpinnat heidän asuntoon juurikin tällä tavalla ja seinistä tuli tosi hyvät, näyttää ihan kiviseiniltä vaikka oikea betoni on vasta lasikuitutapetin alla :)

Toinen vaihtoehto on laittaa sellaista levyä lasikuitutapetin päälle, jonka päälle voi sitten laittaa tavallisen tapetin.

Miksette vaan maalaisia lasikuitutapettia uudelleen? Sen pois repiminen on kamalaa, ihmettelen miksi sitä käytetään niin paljon kun on sitten hankalaa poistaa jos kyllästyy.

Tirpana kirjoitti...

aurinko ja kuu: Niin sitäpä juuri pelkäänkin...

maalari: Kiitos vinkeistä. Itsekkin ajattelin tuon tasoitteen tulevan edullisemmaksi. Mietin vain, että onkohan siinä ihan hullun suuri työ.

Laura: Kiitos. Mehän ollaan täällä alakersa maalailtukkin tuon lasikuidun päälle. Nyt vain niin haluisin tuohon yhdelle seinäle haaveilemaani tapettia. Tosin kyseessä ei onneksi ole kuin yksi seinä, mutta se on kyllä iso. Jatkuu olohuoneesta keittiöön asti.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavan pirteitä värejä!

Ballohedi kirjoitti...

ei siinä tasottamisessa oo kova homma, mutta se hiominen...
tietty jos yrittää vaan laittaa mahollisimman tasaisesti ja vain sen verran etä tasottuu.

Jonna kirjoitti...

Hienot seinät!

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi kuinka ihania värejä. Olet ollut tosi aikaansaava, kateeksi käy. Seinävärin valitseminen on ihan piinaavan vaikeaa. Lastenhuoneen maalasin aikoinaan ensin koralliksi, muttei silmä tottunut millään ja viikon päästä huone sai ihan uuden värityksen. Sen jälkeenkin on maalattu jo kaksi kertaa...

Hannastiina kirjoitti...

Met laitoimme just sitä tasoitetapettia lasikuitutapetin päälle ja sanoisin että on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin seinän tasoittaminen. Muutamassa tunnissa oli seinä valmis vaikka ollaan aloittelijoita tapetoinnissa. Paklaaminen ois kestäny huomattavasti kauemmin. Yks rulla riitti neljän metrin seinään ja makso siis 40. Luulisin että pakkeli tulisi saman hintaiseksi kun sitä menisi ämpäri tolkulla+hermot menisi hiomapölyyn. Suosittelen tasoitetapettia kaikille.

P.S Muista käyttää hanskoja kun tasoitetapettikin on lasikuitua

Nonna kirjoitti...

Tulin katsomaan, että joko olet yön aikana saanut uudet värit! :-)
Oikeasti näyttää hyvältä, tuo oranssi tuo appelsiinit ja energian mieleen!
Mukavaa pakkaspäivää!

Tirpana kirjoitti...

Virva: Kyllä näillä väreillä mukavasti päivät piristyy =)

Ballohedi: Niinpä... huh oikeen hikoiluttaa sen hiomis urakan ajattelukin.

Jonna: :) Niin ja tervetuloa katsomaan niitä ihan livenäkin.

Kirjailijatar: No tässä jo yli puolivuotta olen yrittänyt saada tätä aikaiseksi.... Niin ja siellä kaupassa on tosiaan hiukka ahdistavaakin välillä rittää valita niitä oikeista värejä.

Hannastiina: Kiitos paljon kokemuksen jakamisesta! Kyllämekin varmaan siihen tasoite tapettiin päädytään. Luulen että meille se kivottomin vaihtoehtoehto on nyt valttia! Ja kiitos vielä hanska vinkistä.

Nonna: Juuri appelsiinejä minäkin ajattelin maalatessa!

sade kirjoitti...

Voi miten upeita värejä! TYkkään!! <3